kleur

Vanaf 1986 werk ik als fysiotherapeut. Eerst in een aantal revalidatie-instellingen en sinds 2006 heb ik mijn eigen praktijk voor fysio-en ontspanningstherapie in Balk.

Ik heb me binnen mijn vak gespecialiseerd in de behandeling van centraal neurologische problemen (denk aan herseninfarct-CVA, Parkinson en MS), adem- en ontspanningstherapie en knierevalidatie.

Daarnaast richt ik mij op het oefenen met mensen waarbij de dagelijkse dingen niet meer vanzelf gaan. Ik kan luisteren naar uw verhaal, vragen waar moeilijkheden zitten. Ik ben vindingrijk en kan u over uw eigen grenzen laten kijken en oefenen wat net iets te moeilijk lijkt. Als het dan toch lukt, dan voel je je sterk.

Ik houd van plezier in behandelen, het hoeft niet altijd serieus te zijn. Leren is leuk en je bent er nooit te oud voor. Ik vind het ook prettig om met vakgenoten verschillende visies uit te wisselen over hoe je de problematiek kunt benaderen.

Uit ervaring weet ik inmiddels dat fysiotherapie zoveel meer kan zijn dan alleen oefeningen doen. Vaak lukt het me om cliënten verder te laten komen met een blessure door ook gedrag en persoonlijke ontwikkeling erbij te betrekken. Ik zie fysiotherapie meer als een ‘contactsport’: inleven in de ander en contact maken. Dat is voor mij steeds vaker de basis.


lees Anna Marca van Bruggen

lees Clemens Schuurs

lees Tineke Zuiderbaan

Fysiotherapie Anna Marca van Bruggen: 0514 - 603 517 / Manuele therapie Clemens Schuurs: 0514 - 602 555

Anna Marca van Bruggen
fysiotherapeut

Fysio- en Manuele therapie
Anna Marca van Bruggen
Clemens Schuurs